På väg tillbaka?

Idag är det 80 år sedan Tyskland startade invasionen av Polen, vilket i sin tur ledde till andra världskriget. Vad lärde sig mänskligheten av det?

Det enda som vi lär oss av historien är att vi inget lär oss av historien.

Nazisternas övertagande av makten skedde 1933. Det är 86 år sedan. Det har alltså inte förflutit ett sekel, ändock ser vi redan eländet vara på väg att upprepas.

Ska vi se positivt på det hela, så torde det i så fall vara sista gången som världen sätts i brand. Efter det kommer det inte att finnas några människor kvar.

Expressen och streck

Jag sitter och tittar på Expressens hemsida. Jag gissar att tidningen får betalt för att använda symbolen ”-”. Hur ska man annars förklara det så flitigt använda strecket? Någon har tagit patent på strecket och denna någon är rubriksättare på Expressen. Tråkigt nog ger det en känsla av att tidningens ansvarige utgivare är inblandad och tjänar pengar på detta streck. Naturligtvis innebär det också en idiotförklaring av tidningens läsare, men så långt tänker inte Expressens chefredaktör som också tjänar pengar på ett streck. Antar jag.

Blockad från Facebook!

Jag har blivit blockad från Facebook. Anledningen är att jag, i en kommentar, lade upp en bild som också kommer att vara med i detta inlägg. Jag tänker inte bry mig om att överklaga eftersom FB inte fungerar som det ska, men jag kan alltid skriva lite här istället. Quark Suckerberg kan ju försöka att stoppa det om han vill.

Jag vet inte hur FB avgör vad som får publiceras och inte publiceras. När man tittar in i vissa grupper, blir man förvånad över att grupperna alls får finnas med tanke på alla uppmaningar om våld och allt hat. Jag antar att de försöker få det att se ut som att de gör något genom att blocka enskilda, men att det skulle bli för mycket uteblivna intäkter om de blockar hela grupper.

Borg igen.

Jag har funderat lite sedan förra gången jag skrev om detta rymdbaserade (fantasi)folk. Det här med assimilera. Idag slog det mig plötsligt att när Borg assimilerar folk, raderar de inte ut den aktuella individens karaktär. Tvärtom, de tillför individens vetande till det gemensamma medvetandet.

Skulle SD:s assimilering fungera på det sättet, vore det nog lite annorlunda mot hur det är idag i det partiet.

Om vi nu lämnar raljerandet en liten stund och tittar på den verkliga världen, kan vi faktiskt se att vi alla är Borg. Inom alla mänskliga områden tar vi emot intryck och inlemmar dessa i vårt eget liv. Musik, konst, teknik och fasen vad jag blev sugen på kebab.

För ett par dagar sedan sade jag adjö till en av mina elever. Familjen flydde från Syrien, men fick inte stanna i Sverige. En mycket intelligent elev som hade planerat att få studera till läkare, vilket troligen hade gått som en dans. Där miste vi en möjlighet att få lära oss en del om den kultur som finns i Syrien. (Förutom att vi troligen miste en bra framtida läkare.)

För ett antal år sedan blev jag hembjuden till en familj från Laos. Det var en häftig upplevelse. Bara en sådan sak som att de hade kryddor i kakorna, kryddor som vi troligen inte ens använder här. Musiken de spelade, allt var otroligt spännande. Jag har också besökt folk från Irak och en del andra länder.

Livet blir så mycket bättre om man vågar lyfta blicken från tallriken med rovor och saltsill och prövar vingarna. Är du rädd för att de inte ska bära, finns det mängder med folk som vågat och som vill hjälpa dig att flyga. Kom bara ihåg att de kan aldrig hjälpa dig om inte du själv vill.

Knivlagen

Jag vill ha en redovisning av knivlagen och vad det är för folk som har drabbats av den. Själv bär jag ofta kniv som ett verktyg, inte som ett vapen. Jag vill se att lagen har resulterat i att vapendelen har haft större effekt än verktygsdelen. Annars har lagen helt missat sitt mål.

Spammare med bitcoin

Jag och många andra får mängder av spam där det påstås att spammaren har tillgång till min dator m.m. Jag ska betala en lösensumma för att inte spammaren ska lägga ut diverse saker. Naturligtvis är detta bara nys. Dock har jag ledsnat på detta och tänker göra en liten motåtgärd. Jag kommer att lägga ut de bitcoinadresser som spammarna använder. Med lite tur kan det tänkas att någon skulle känna igen en adress (vilket tyvärr inte är troligt) och avslöja idioten bakom adressen. Här kommer några att börja med och fler blir det:

17aqLMSQt7HRd56o5CPC9sZs3LZNAAezjG

1rDubnYnw3FHB8jX93DKTvG49FkZfMUu5

1rDubnYnw3FHB8jX93DKTvG49FkZfMUu5

1LtaqHrrxB8KonLPd2bqnFQ3mft8sbTsdt

1JLcgizRh2o6jk53wZNJ4mmgxHrPdJuW3L

1JLcgizRh2o6jk53wZNJ4mmgxHrPdJuW3L

1PjxMdF22GCcTKSTaky7ema3F5V4kjRxam

1PjxMdF22GCcTKSTaky7ema3F5V4kjRxam

1PjxMdF22GCcTKSTaky7ema3F5V4kjRxam

Vem ska bestämma?

Jag sitter och läser ett debattinlägg om personen som hade slöja på skjutbanan. Det blev gnäll från vissa håll. Hela historien får mig att tänka på två bilder från badstränder. Den första bilden visar en person (man, naturligtvis) som springer och mäter avståndet mellan knä och baddräkt på en kvinna. Om hon visade för mycket av benet blev hon bötfälld. Den andra bilden föreställer en kvinna som sitter påklädd på en badstrand, med slöja över håret. Hon skulle bötfällas för att hon visade för lite hud! Naturligtvis var det män som skulle tvinga henne att klä av sig.

Låt var människa själv bestämma vad de ska ha på sig. Vissa saker är i och för sig självklara. Man rantar exempelvis inte runt näck på ICA. Det har med hänsyn att göra. Vad jag riktar mig mot är hur somliga (jo, mest män) ska hålla på och bestämma vad framför allt kvinnor ska ha på sig och inte ha på sig. Låt var och en bära det de vill utan inblandning från någon! Ingen ska tvingas att, mot sin vilja, bära slöja, men ingen ska heller tvingas att, mot sin vilja, ta av den.

Plastpåsar eller inte plastpåsar?

Jag sitter och läser ett debattinlägg signerat Rebecca Weidmo Uvell. Hon hävdar att plastpåsen på affären är det mest miljövänliga alternativet. Jämförelsen blir dock skev eftersom hon tydligen bara jämför med alternativet att köpa en ny tygpåse. Jag har svårt att tro att ingen skulle ha något lämpligt alternativ liggande hemma. Själv har jag ett antal påsar i olika material, påsar som funnits i det här huset i decennier och som använts till att bära hem matvaror med mera. Det finns också korgar och andra likvärdiga tingestar som har fått och fortfarande får tjänstgöra.

Visst kan det stämma att det är miljöskadligt att inhandla en påse för att ersätta de vanliga, men det kan näppeligen stämma när man redan äger den.

Facebook på hugget!

En bild som påstås bryta mot Facebooks communityregler. Dock får jag inte veta vilka regler.
En bild som påstås bryta mot Facebooks communityregler. Dock får jag inte veta vilka regler.

Facebook är riktigt på hugget idag. Först raderades ett inlägg med en bild av Hermann Göring där han berättar hur nazisterna blåste det tyska folket. Sedan blev ovanstående bild också misshaglig. Texten, som jag skrev till ovanstående bild, lyder: ”Den åt vänster och den neråt, sedan den… jävlar… ok… två i kors, den så och den så, sedan… fan!… två där, en böj och en böj och en böj och en… men nog är det alldeles förbannat!… en gång till… vinkel där och vinkel hit och dit och sedan… åååååhhhhh!!! … Jamen om vi gör så här då! Adolf, är ’BLATTE’ rättstavat?”

”Där fick de jävlarna!”